In het kader van dit project komt er een muzikaal werk dat aansluit bij de geschiedenis van Hobbe van Baerdt, naar wie de kerk bij de toer vernoemd is. Dit ingrijpende verhaal, geschreven door de heer Sieger Bijsterveld  uit Joure, zal niet alleen muzikaal door de Jouster Fanfare vertolkt worden maar ook letterlijk tijdens het spelen van de muziek in het Fries verteld worden.

Er wordt hoog ingezet want dit werk moet niet alleen  voor de Jouster Toer en de Jouster Fanfare geschreven worden maar het werk moet daarnaast ook geschikt zijn voor alle topfanfareorkesten in Nederland. Het verhaal van de Jouster Toer zal overal in Nederland te horen zijn en we streven ernaar dat het uiteindelijk ook op het Wereld Muziek Concours te horen zal zijn.

______________________________________________________________________

Frysk bloed tsjoch op! Wol nou ris bruze en siede….

Fire in the Blood!  https://www.youtube.com/watch?v=llPj1XwxV5U

_____________________________________________________________________

Niemand minder dat topcomponist in de brassbandwereld Paul Lovatt Cooper is van plan dit werk te schrijven. Lovatt-Cooper studeerde muziek aan de Universiteit van Salford (compositie en HaFaBra-directie). Gedurende zijn studie speelde hij zowel in het harmonieorkest als in de brassband van de universiteit. In 1997 won hij de Roy Newsome Conductors Award als dirigent. Als componist werkt hij vooral voor brassbands. Hij is als huiscomponist verbonden aan de beroemde Black Dyke Band. Vele van zijn werken zijn door de vooraanstaande Britse brassbands (oa Black Dyke Band, Cory Band) op cd opgenomen.

Cooper is als brassbandcomponist niet gewend om voor een fanfare (met houtblazers) te componeren. Wat zou het opleveren als hij dit wel gaat proberen?

UPDATE:
Inmiddels hebben we de eerste klanken van het nieuwe werk mogen proeven. En na een paar bijgewerkte versies lijkt de definitieve versie van het muziekwerk in zicht. De leden van de Jouster Fanfare zijn thuis druk aan het oefenen. Daarnaast is onze dirigent, Siemen Hoekstra, op zoek naar de beste manier om dit nieuwe werk klaar te stomen voor de wereld premiére op zaterdag 24 november! Alle klanken moeten nog op hun plek vallen, het is een ingewikkeld en pittig werk dat Cooper heeft geschreven, maar het lijkt erop dat Cooper geslaagd is in zijn eerste grote compositie opdracht expliciet voor fanfare. Ook zo benieuwd of dit gelukt is? Bestel dan uw kaarten voor dit prachtige evenement hier: Uitvoeringen

 

 

Steun het project/Jou Jo Stipe 
Het muziekwerk wordt voor de Jousters en haar Jouster Toer geschreven maar ook door de Jousters. Om het muzikale werk werkelijkheid te laten worden hebben we ook de steun nodig van jullie als inwoners of liefhebbers van Joure. U kunt het project al steunen voor 10 euro per seconde muziek!